1.Pichu Imię: Bolt Typ: Elektryczny Płeć: Samiec Natura: Miły Lv 6,09 Ataki: Machanie ogonem[Ang. Tail whip]~Wyładowanie[ang.Thundershock] Opis:Nie ma jeszcze wprawy w gromadzeniu elektryczności. Może wysłać elektrowstrząs, gdy się rozbawi lub przestraszy. Inne: To Mój starter. Dostałam go od profesora jako poke-jajo. Nie jest w Pokeballu, siedzi u mnie na ramieniu
2.Riolu Imię: Riley Typ: Walka Płeć: Samiec Natura: Dumny Lvl: 8,05 Ataki:Szybki atak[Ang.Quick attack]~Zablokowanie[Ang.Endure]~Wykrycie[Ang.Foresight] Opis: Mimo swojego niepozornego wyglądu, bardzo silny. Posiada wielką determinację i bojowe usposobienie. Według wielu podań, stworek ten potrafi w ciągu jednej nocy samotnie przejść 3 wzgórza i 2 doliny. Inne: Pierwszy złapany prze ze mnie pokemon
Nidoran F Imię: Nid Typ: Trujący Płeć: Samica Natura: Waleczny Lvl: 8,82 Ataki: Warkot[Ang.Growl]~Akcja[Ang.Tackle] Opis:Mimo małych rozmiarów, dzięki zatrutym kolcom jest dość niebezpieczny. Samiczka ma mniejsze rogi.
Nidoran M Imię:Nido Typ: Trujący Płeć: Samiec Natura: Waleczny Lvl: 7,85 Ataki: Chytre spojrzenie[Ang.Leer]~Dziobanie[Ang.Peck]~Centra Energi[Ang.Focus Energy] Opis:Aby wyczuć niebezpieczeństwo, nastawia swoje uszy. Im większe ma rogi, tym silniejsza ukryta w nich trucizna.
Caterpie Imię: Green Typ: Robak Płeć: Samiec Natura: Waleczny Lvl: 5,06 Ataki: Akcja[Ang.Tackle]~Strzał nicią[Ang.String Shot] Opis: By odpędzać wrogów wydziela przykry zapach ze swoich czerwonych czółków. Wzrastając wielokrotnie zrzuca skórę